Szakértelem és tapasztalat - 25 éves a Med-Plast

Nagy mérföldkőhöz érkeztünk, cégünk most ünnepli a 25. születésnapját.

Az első jubileumhoz vezető út egyáltalán nem volt akadálymentes, de a Med-Plast 2000 Kft ennek ellenére bebiztosította a következő 25 évét is, hogy partnereinknek hosszútávon minőségi szolgáltatást nyújtsunk.

Innen indultunk

Az alapítót mindig is vonzotta, hogy miként lehet más alternatív eljárással bizonyos gépalkatrészeket, termékeket kisebb anyagi ráfordítással, kisebb környezeti terheléssel legyártani. Ennek egyik kiváló lehetősége a fröccsöntés. A műszaki műanyag alkatrészek hosszútávon ellátják feladatukat az adott berendezésben. Ezt a lehetőséget látta meg Péter Ferenc is, aki 1992-ben alapított egy Bt.-t aminek a fő tevékenységi köre a műanyag fröccsöntés és a szerszámkészítés volt.

Ferenc teljesen a nulláról kezdte, könyvekből megszerzett tudással építette az első fröccsöntő gépét 3.5 év alatt és 1997-ben már Kft.-t alapított. A Med-Plast 2000 Kft. az egyre növekvő igények magasabb szintű kiszolgálása és a kapacitás bővítése érdekében jött létre és jelentősen növeltük azóta is a szolgáltatásaink minőségét. A kezdetben bérelt műhelyben folyt a munka a család segítségével. A jelenlegi üzemben pedig 9 darab fröccsöntőgéppel folyik a termelés. A műanyagfröccsöntés részére 500 m2-es csarnok áll rendelkezésre.

„Elgondolkodtam azon, pontosan mit is ünneplünk ma.

Amikor a Med-Plast 2000 Kft megvalósít a megrendelőnek egy szerszámot, vagy egy terméket, azzal hozzájárulunk a partnercég céljaihoz, sikereihez.

Amikor pedig a beszállítónk meghozza, amire szükségünk van, azzal ő járul hozzá a céljaink megvalósulásához.

Egymás céljaiban résztveszünk. A mai napon titeket is ünneplünk. Ezzel a közös munkával jön létre az a közös cél, hogy egy szebb jövőt teremtsünk. Ünnepeljük közösen ezt a 25 éves törekvést.”

– Péter Ferenc, ügyvezető igazgató

A sikereket együtt jó ünnepelni

Az elmúlt 25 évet a Med-Plast 2000 Kft. pomázi üzemében és az Udvaros Csárdában ünnepeltük meg, ahol Péter Ferenc köszönte meg partnereinknek a bizalmat, bemutatta a vezetőket, a dolgozókat, a cég céljait és kihívásait. A legrégebbi megrendelőinknek, névszerint: HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt, Norma Instruments Zrt, Diatron MI Zrt, Linamar – Oros Division és a Promt Kft részére oklevéllel mondott köszönetet és biztosította őket, hogy továbbra is minden elképzelésüket megvalósítjuk, legyen az bármilyen bonyolult. Az ebéd után üzembejárást is tartottunk a vendégeinknek, ahol megismerhették hogyan működik pontosan a gyártási folyamat.

25 percben az elmúlt 25 évről

A Med-Plast izgalmas életútjáról a partnereinknek lehetősége volt 25 percben kérdezni Ferenctől, aki örömmel mesélt arról, milyen szakmai kihívásokon ment keresztül az elmúlt években. A közönség legkedveltebb története az első megbízás volt.

Éppen elkészült Ferenc első fröccsöntőgépe, amikor édesapja (aki szerszámkészítő volt) készített a Caola részére egy kupak szerszámot, mely egyszerre 10 db terméket tudott gyártani. Ez a kupak az akkori Gabi sampon flakonjának a kupakja volt. A szerszámpróbára a Caola fröccsöntő üzemében került sor, ami csak egy nagy plecsnit gyártott. Az üzemben azt mondták, hogy nem jó a szerszám, így Ferencék elvitték a szerszámot a Dunabogdányi TSZ üzemébe, ahol sikerült teljesen automatizált rendszerben jó minőségű kupakokat gyártani. Ezt követően visszavitték a szerszámot a Caola üzemébe, de a várt siker elmaradt. Jelezték, hogy a gépet az olaszok beállították, azon nem lehet változtatni. Ferenc ekkor már tudta, csupán a szerszámmagasságon és a záróerőn kellene állítani és megoldódna a probléma.

Így Ferenc a saját kezébe vette az ügyet és azt mondta nekik, hogy ha a saját gépén a szerszámmal jó terméket tud gyártani, akkor hadd legyen övé a megrendelés. Ők biztosak voltak benne, hogy nekik van igazuk, ezért belementek. A saját gépen tökéletes volt a szerszám, így Ferencé lett a megbízatás.

Ezzel az első nagyobb megrendeléssel pedig elindult az az üzletpolitika is, ami az elmúlt 25 évet tökéletesen jellemzi: minden lehetséges a Med-Plast 2000 Kft. üzemében.

Sosem volt és nem is lesz lehetetlen

A Med-Plast 2000 nem részesült állami támogatásban, vagy pályázaton elnyert összegben, Ferenc mégis egyszemélyben hárított minden akadályt, ami alkalomadtán problémát okozott a cégnek. Sosem kerültünk csődközelbe, mindig ki tudtuk szolgálni a partnereinket a megszokott minőségben. Az önálló működés és siker hosszútávú hozadéka, hogy 25 év alatt csak egyre erősebb, tőkebiztosabb, fejlettebb és innovatívabb lett a cégünk és még közel sincs a célvonal.

Azon dolgozunk, hogy ne csak Magyarországon, hanem Európán túl is ismerjék a Med-Plast 2000 Kft-t, és hogy nincs olyan bonyolult alkatrész, amit ne tudnánk legyártani. Csapatunk különösen kedveli a kihívásokat és akármilyen lehetetlennek tűnő elképzelés terveit vázolták fel nekünk partnereink, a Med-Plast sikeresen legyártotta a kért terméket.

A Med-Plast 2000 Kft. tulajdonosa és minden dolgozója nevében köszönjük az elmúlt 25 év bizalmát és örömmel várjuk a következő időszak kihívásait!